Trump var en nära allierad med Bolsonaro, och Trumps förlust i presidentvalet har isolerat Brasilien än mer utrikespolitiskt. Bolsonaros extrema miljöpolitik med en omfattande exploatering av Amazonas möter också omvärldens fördömande.

Trots alla missgrepp stöttar cirka en tredjedel av befolkningen fortfarande Bolsonaro. Flera höger-center partier har slutit allians med honom, och han har nu majoritet i landets kongress. Dessa partier gick också framåt i det senaste kommunalvalet i november ifjol. 2022 är det presidentval igen. Vilka är möjligheterna för den politiska oppositionen mot Bolsonaro att formulera en gemensam politik och på allvar hota honom i presidentvalet?

Dessa och andra frågor kommer att diskuteras under webbsändningen.

Studiosamtal med medverkan av Lennart Kjörling, journalist och författare, Brasilienkännare, Thais Machado Borges, docent, Nordiska Latinamerikainstitutet vid Stockholms universitet, Torsten Wetterblad, Brasilienkännare och Laura Álvarez López, professor i portugisiska, Stockholms universitet, samtalsledare.

Arrangör: Nordiska latinamerikainstitutiet, Stockholms universitet, i samarbete med ABF Stockholm
Webbadress: http://abfstockholm.se/evenemang/25161/
Kontakt: Christina Alnevall